Ferhat Ünal

Ferhat Ünal

Dışına Baksan Kat Kat Cila, İçeriyi Kemiren Tahta Kuruları

Dışına Baksan Kat Kat Cila, İçeriyi Kemiren Tahta Kuruları

Heryerdeler

Sokakta, parkta, okulda, markette, sohbette! İki kuruşuyla dünyayı satın alabileceğini, her şeye hakkı olduğunu zanneden iyi görünümlü, kalbi kötüler!
Bir kez daha görüldü ki okumakla parayla makyajla giyimle insan olunmuyor sakın aldanmayın dışına bakarak, işte şekilde net görünüyor içinin çürüklüğü.
İşte “eğitim cehaleti alır ama eşeklik baki kalır”ın bir örneği kendini bir şey zanneden bir karakter yoksununun tutumu.
İşimden dolayı günde ne kadar insanla muhatabım. Bu tip insan o kadar çok ki. Ekmeğinin peşinde olan çalışanların üzerinde EGO’sunu tatmin edenler, dışarıda göremediği saygıyı parayla kazanmaya çalışanlar. 
Yazık.
Yıllarca ezik büyüyüp yokluk yaşayıp zengin olmayı yeğlemiş ve sonucunda zengin olup insanlığını kaybetmiş bir kadın görüyorum.
Bunlardan bir tane değil bin tane var!
Karakter doğuştandır. Bu kadın doğarken kaybetmiş. Toplumu yozlaştıran bu ve bunun gibilere gereken her mecrada bildirilmeli.
İşçi köylü işveren vs. insan olan hiç kimse karşısındaki ile böyle konuşmamalı bunun adı terbiyesizliktir.
Herkese tepeden bakan, sözde çağdaş geçinen bu tiplerle de başımız dertte! Toplumun her kesimi kokuşmuş durumda, iyi olacağına dair umut yok.
İşçinin elinin kiri, medeniyetin aynasıdır.
Bunu idrak edemedikten sonra bu kadın gibi ne kadar da yurtdışında eğitim görmüş ve modern insan tavırları takınsa da yalandan ve sosyal cahillikten öteye geçemez.
Temas yok diyor ya burası yurt dışı değil burası Türkiye ağzının üstüne bi vururlar ne olduğunu anlamazsın.
Bu kadına verilecek en güzel ceza üzerinde ben emekçi insanlara hakaret eden onları aşağılayan bir insandım yazan bir iş elbisesi giydirip 6 ay boyunca günde en az 3-4 saat havalimanında yer temizliği yaptırmak olmalı.
İnsanlar maalesef artık patlamaya hazır bomba gibi. Biri gözünün üstünde Kaş var dese hemen adama dalacak durumda. Trafikte herkes canavar, evde çocuğun “A” desin hemen saldırmaya hazır ebeveynler, insanlık diye bir şey kalmadı artık. İnsanlar doyumsuz, mutsuz.

Acilen okullarda görgü kuralları, nasıl "insan" olunur, medeniyet dersi verilmeli, kamu spotu hazırlanarak TV'lerde tekrar tekrar yayınlanmalı.
Maalesef bizde profesör de olsa ilkokul mezunu da olsa pek bir şey değişmiyor, eşek, altın semer hikayesi.
Hatta köyde yaşayanlar daha medeni o açıdan.
Keşke parası kadar akıl gönül karakter sahibi olsa bu görüntüler olmazdı. Tebrikler yeni hava limanının ilk görgüsüzü ilk karaktersizi olarak tarihe geçti.
Değer kaybeden sadece Türk Lirası olsaydı kurtarırdık ama ülkemizde insanların da kalitesi, değeri düştü ya en kötüsü de bu!
Bu tip insanlardan emin olun çok var.
Özellikle hizmet sektöründe çalışan insanlar birçok kez bu hakaretlere maruz kalıyor ve işini kaybetme korkusuyla yutmak zorunda kalıyorlar.
Sosyal medyaya yansımadığı sürece işverenlerde çalışanın yanında durmuyor maalesef.
İşçinin haklarını elinden alırsan özgürlüğünü kısıtlarsa zor şartlar altında çalışmaya mahkum edersen en ufak yanlışta kapıyı gösterirsen böyle kendini bir şey sanan biri de çıkar böyle yapar.
Allah işçi sınıfının yardımcısı olsun ekmekleri için nelere katlanıyorlar.
İstemeden bu kadını meşhur ettik ya! 
Helal olsun bize.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Ünal Arşivi