Down Sendromlu Berfin Yılmaz, atletizmdeki azmiyle Milli Takıma yükseldi!

Konya'da yaşayan down sendromlu Berfin Yılmaz, Kovid-19 döneminde aldığı kilolarından kurtulmak için atletizme yönlendirildi ve antrenörünün desteğiyle sporda büyük başarılara imza atmak için çalışıyor.

Down Sendromlu Berfin Yılmaz, atletizmdeki azmiyle Milli Takıma yükseldi!
Yayınlanma:

Berfin Yılmaz'ın ailesi, Berfin'in sağlıklı bir yaşam sürmesi ve sosyal aktivitelerle ilgilenmesi için Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'na başvurduğunda, 15 yaşındaki genç sporcu, azimli çalışması ve disiplinli diyetiyle milli takıma kadar yükseldi.

Antalya'da düzenlenen Trisome Oyunları'nda Berfin, 8 branşta yarışarak bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya kazandı. Anne Hanife Yılmaz, kızlarının pandemi döneminde hareketsiz yaşam ve kötü beslenme alışkanlıkları nedeniyle kilo aldığını belirtirken antrenörleriyle tanıştıklarında Berfin'in atletizmdeki yeteneğini fark ettiklerini dile getirdi. Antrenör Savaş Bağhan, Berfin'in hızlı bir koşucu olduğunu ancak kilosunun bu yeteneğini engellediğini ifade etti. Ancak Berfin'in azmi ve isteği sayesinde kilo vererek hedeflerine ulaştığını söyledi.

Bağhan, Berfin'in 67 kiloyla başladığı sporculuk hayatında diyet ve sıkı antrenmanlarla 57 kiloya kadar indiğini ve büyük başarılara imza attığını belirtti. Türkiye şampiyonasında uzun süredir geçilmeyen bir sporcuyu geride bırakarak milli takıma seçilen Berfin, Trisome Oyunları'nda da önemli başarılar elde etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.