Canan Karatay o sebzeyi öve öve bitiremedi!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sağlıklı beslenme konusunda önemli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, bu sefer semizotunu şiddetle tavsiye ediyor. Semizotunun sağlık üzerinde saymakla bitmeyen faydalarına dikkat çeken Karatay, bu sebzenin mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Canan Karatay o sebzeyi öve öve bitiremedi!
Yayınlanma:

Sağlıklı beslenme konusunda uzman isimlerden biri olan Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarının da gelmesiyle birlikte semizotunu tavsiye etti.

SEMİZOTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Özellikle Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan semizotu, büyüme ve gelişme süreçlerinde önemli bir rol oynuyor. Karatay'a göre, semizotu gibi Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin besinler arasında keten tohumu, kabak ve ayçiçeği çekirdekleri de bulunuyor.

Semizotu, içerdiği demir, manganez, magnezyum, selenyum, fosfor, kalsiyum ve potasyum gibi minerallerle de ön plana çıkıyor. Ayrıca, diğer sebzelerden 20 kat daha fazla antioksidan etkili melatonin içermesiyle biliniyor. Yüksek folik asit içeriği sayesinde hamile kadınlar için önerilen besinler arasında yer alırken, sindirim sistemi sağlığına da olumlu etkiler sağlar ve kabızlık gibi sorunların önüne geçiyor.

Semizotu, göz ve damar sağlığını desteklerken, kanın temizlenmesine yardımcı olur ve kansızlık sorununa karşı etkili. Düşük kalorili olması sayesinde kilo kontrolünde yardımcı olan semizotu, uzun süreli doygunluk hissi sağlıyor. Aynı zamanda sağlıklı beslenme listelerinin vazgeçilmez bir parçası olan semizotu, salataların ve yemeklerin besin değerini artırırken lezzetiyle de sofralara renk katıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.