Ferhat Ünal

Ferhat Ünal

Biz Amerika değiliz

Biz Amerika değiliz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca New York Times'in İstanbul'daki ölümleri nasıl çarpıttığını anlattı: Cenazeler şehir dışına çıkmıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Amerikan gazetesi New York Times'ın İstanbul'da ölüm oranlarının daha fazla olduğu ama Türkiye'nin verileri gizlediği iddialarını çürüttü. Türkiye'de 2019 yılının 1 Ocak-20 Nisan tarihleri arasında toplam ölü sayısının 152 bin 289 olduğunu kaydeden Bakan Koca, bu yılın aynı dönemlerinde ölü sayısının 153 bin 766 olduğunu açıkladı. Koca, İstanbul'daki ölümlerin fazla olmasının nedeni ise şöyle açıkladı: Vefat edenlerin bulaşıcı hastalık ölüm raporu olanların il dışına defnedilmiyor. Daha önce vefat edenler kendi memleketlerinde bu defni yaparken, buna izin verilmedi. Dolayısıyla herkes İstanbul'da defnedildi.

New York Times'a o haberi oraya kim pasladı acaba hiç düşündünüz mü?

Bu ülkede gazeteci kimliğiyle çalışan birileri söz konusu gazeteye haber yazarak güzel ülkeme düşmanlık yapmak için can atar.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca; Hâlâ Amerika, Avrupa, İskandinav ülkeleri; (Türkiye'nin aksine) semptomu olan hastayı tedavi etmiyor. Biz Amerika değiliz, İngiltere değiliz, Almanya değiliz. Türkiye'nin sağlık sistemine, çalışanlarına, hekimlerine güvenin ve gurur duyun.

Sağlık bakanı Fahrettin Koca basın toplantısında Türkiye’de Koronavirüsten ölümlerin gizlendiğine dair iddiaları çok net bir biçimde çürütecek delillerle cevap verdi. Bakan bey çok sabırlı yarın bir açıklama daha yapsın şizofrenin biri aynı soruyu tekrar sorar.

Biz ABD, Almanya, İngiltere değiliz de dedi, biz maliyet olur diye hastaları evlerinde bırakmıyoruz. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, sağlık sistemimizi eleştirenlere, ülkemizi diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslayanlara füze yollamış.

Eskiden bu cümleyi kendimizi aşağılama anlamında söylerdik, şimdi onları aşağılıyoruz. Kendi milletine, kendi bakanına, kendi devletine inanmayanlara ne anlatırsan anlat inan boş.

Açık arıyorlar açık bu böyle olmamalı nasıl böyle olur derdindeler. Eleştirmenden başka bir şey başaramayan muhaliflere anlatmak çok zor. Şizofrenlerle ilgili de bir bilim kurulu oluşturmalı, koronadan daha çok kanayan yaramız varsa o da şizofreni hastalığıdır.

Şizofrenlere mi diyorsun? Nafile çaba. Tüm Türkiye bir grup şizofreni ikna edeceğiz diye yırtınıyor gerçekten yazık.

Bu bakan Amerikan sağlık bakanı olsaydı beğenirdiniz dimi? Bu bakan yabancı bir ülkenin bakanı olsaydı beğenirdiniz dimi? Ama bu adam Türk Sağlık bakanı Fahrettin Koca arkasındakilerde Türk doktoru ve tüm dünyaya sağlık işi nasıl yapılır onun dersini veriyorlar. Bir kere de ülken ile gurur duy be kardeşim. Çok mu zor?

Ülkemizin geldiği seviyeyi görebiliyor musunuz? Nerden nereye geldi ne kadar gurur duysak azdır. Korona virüs tedavi edilebilir bir hastalık. Beyine sıçradıysa tedavisi yoktur!

Korona derki; Ben gelip geçiciyim, siz asıl içinizdeki mikroplara dikkat edin!!!

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca elimizdeki veriler bize salgının kontrolümüz altında olduğunu gösteriyor. Rabbim hayırlısı ile COVİD-19 denilen illeti aşısını bulup tedavisini edebilmeyi nasip eylesin.

Cenazelerin rehin alındığı, iflas etmiş sağlık sistemimizi dünyaya örnek olacak seviyeye ulaştıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ve virüsle mücadelede destan yazan fedakarca gayret gösteren sağlık çalışanlarımızla iftihar ediyoruz.

Adam gibi adamın örneğini verin deseler sanırım herkesin aklına o isim gelir (Fahrettin Koca) ömrünüz bereketli olsun sevgili bakanım. Hep birlikte çok güzel günlere doğru ilerliyoruz. Endişeye kapılmadan Allah'a dua edelim, bizi o güzel günlere kavuşturması için.

Ülkemle doktorlarımla gurur duyuyorum. İyi ki Türk doğmuşum. Bugünün alkışı; Biz ABD değiliz. Biz aciz Avrupa ülkesi değiliz. Her insanımızı tedavi edecek şartlara sahibiz. Diyen Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya gelsin. Adamın son sözü “Kendinizi Türk hekimlerine emanet ediniz” oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ferhat Ünal Arşivi